Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Kūrėjai

Lino lėlės

Šeimos teatras „Lino lėlės“ oficialiai įkurtas 2012 m. vasario mėnesį, bet savo veiklą pradėjo anksčiau – 2011 m. rugsėjo 9 d., kai pakvietė į premjerą „Vilkas ir ožiukai“. Teatro įkūrėjas – universalaus talento, plataus aktorinio diapazono lėlininkas Linas Zubė. Jo, kaip pagrindinio aktoriaus, vardas sieja legendinį KU lėlių teatrą „KU- KŪ“ (1992 m.) ir šiandien gerai žinomą Klaipėdos lėlių teatrą. Režisierė, dramaturgė, dailininkė Jūratė Januškevičiūtė paklausta, koks yra jos lėlininko idealas, atsakė: „Linas Zubė. Jis dingsta lėlėje. Ir verkia, kalba, jaučia lėlė, o ne jis. Tas atsidavęs lėlininkas – vaikiškumo ir išminties, akrobato ir filosofo, tragiko ir komedianto lydinys“.

 

Lėlininko L.Zubės kuriamas sceninis pasaulis - itin jautrus, subtilus, santūrus, išmintingas, o žiūrovui siūlomas pastelinis šio spektaklio vaizdas .

 

„Aš vengiu didaktikos, bet esu labai didaktiškas. Ištisai moralizuoju. Pirštu rodau, kas gera, kas negera. Žodžiu, toks truputį banalus“, – prisipažino lėlininkas L.Zubė, neabejojantis savo žiūrovų – nesvarbu kokio amžiaus jie būtų – intelektu. Sukūręs iš regisi paprastos medžiagos (faneros) visą galeriją mielų, santūrių personažų lėlininkas tikisi, kad šį „pastelinį pasaulį“ kiekvienas žiūrovas savo vaizduotėje nuspalvins taip, kaip jam patinka, o pasakojama istorija vienaip ar kitaip (priklausomai nuo turimos patirties, nuo atvirumo pasauliui, nuo emocinio pagavumo) bus suprasta.

 

www.linoleles.lt