Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Kūrėjai

Renata Dubinskaitė ir Vaiva Eidukaitytė-Storastienė

Renata Dubinskaitė, mecosopranas. Vilniaus dailės akademijoje studijavo dailės istoriją ir teoriją, 2011 m. apsigynė menotyros daktaro disertaciją. 2015 m. baigė solinio dainavimo studijas Lietuvos ir muzikos teatro akademijoje pas prof. Vladimirą Prudnikovą, barokinį vokalą stažuojasi Bolonijoje pas profesorių Fernardo Opa.

 

Dainininkė yra parengusi Kirkės vaidmenį A. Stradellos operoje “Kirkė” (2019) Klorindos vaidmenį C. Monteverdi madrigalinėje operoje “Tancredžio ir Klorindos kova” (2018, Brazilija), Česonijos vaidmenį G. Pagliardi operoje “Kaligula” (2015, su Prancūzijos ansambliu “La Poeme Harmonique”), Krisilės vaidmenį J. Sebastiani operoje “Pastorello musicale” (2017), Elpinos vaidmenį A. Vivaldi operoje “Ištikimoji nimfa” (2016), Kserkso vaidmenį G. F. Handelio operoje „Kserksas“ (2015), Holoferno vaidmenį A. Vivaldi oratorijoje „Juditos triumfas (2014), vaidmenis operos pastiše „Galantiškasis Kazanovos barokas“ (2012) ir sakralinio teatro spektaklyje pagal G.B. Pergolesi „Stabat Mater“ (2012-2015 m.). Nuo 2012 m. nuolat rengia programas kartu su Nacionalinės filharmonijos ansambliu „Musica Humana“, koncertavo su Šv. Kristoforo orkestru, Nacionaliniu Baltarusijos kameriniu orkestru ir kitais orkestrais. R. Dubinskaitė yra dueto „Duo Barocco“ dainininkė ir meno vadovė, tarptautinio senosios muzikos ansamblio „Canto Fiorito“ dainininkė ir prodiuserė. Su šiais ansambliais pristatė daugelį senosios muzikos programų ir solo rečitalių ne tik Lietuvoje, bet ir Paryžiuje, Ženevoje, Stokholme, Briuselyje, Namiūre, Osle, Trondheime, Zalcburge, Vienoje, Braitone, Rostoke, Slovengradece ir kt.

 

R. Dubinskaitė yra Tarptautinio Tiit Kuusiko vardo kamerinio dainavimo konkurso laureatė (2012) ir Vincės Jonuškaitės-Zaunienės dainininkių konkurso laureatė (2014).

 

Vaiva Eidukaitytė-Storastienė, klavesinininkė, vargonininkė, pianistė. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) absolventė, meno aspirantė, senosios muzikos atlikimo meno tyrinėtoja. Atlikėja tobulinosi LMTA, Muzikų rėmimo fondo bei tarptautiniuose senosios muzikos meistriškumo kursuose Estijos muzikos ir teatro akademijoje, Šveicarijos muzikos akademijoje „Schola Cantorum Basiliensis“, Prancūzijoje. V. Eidukaitytė-Storastienė daug koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje su įvairiais kameriniais bei senosios muzikos ansambliais, orkestrais, solistais ir kt., nuolat dalyvauja festivaliuose „Gaida“, „Thomo Manno“, „Jauna muzika“, „Kristupo vasara“, „Banchetto musicale“, „Klaipėdos muzikos pavasaris“, „Europa musicale“, „Didysis muzikų paradas“, įvairiuose senosios muzikos projektuose. Ji yra ansamblio „Affectus“ narė, nuo 2010 metų – Lietuvos kamerinio orkestro klavesinininkė.