Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Miesteliai - Juodupė

Juodupės miestelis, geografiškai išsidėstęs Latvijos pasienyje, šiandien stiebiasi ir kuria naują savo istoriją. Kadaise klestėjusios pramonės pagrindu įsikūręs miestelis šiandien ieško inovatyvių, stipriu kultūriniu pagrindu paremtų sąlyčio taškų su gyventojais ir svečiais. Visai netoliese individualia iniciatyva prikeltas Ilzenbergo dvaras - Juodupės krašto istorijos  atspindys ir pamatas. O pats miestelis siekia būti šių dienų kultūros nešėjas ir skleidėjas. Stengiamės jungti tradicijas ir šiandieną, istoriją ir dabartį. 

 

2020 m. Juodupei buvo suteiktas mažosios Lietuvos kultūros sostinės vardas, kuris ypatingai leido sustiprėti ir susitelkti bendruomenei, atrasti stiprybių, prisistatyti per žiniasklaidą visai Lietuvai. Bendruomenė įsikūrusi kartu su kultūros centru, renovuotose ir pritaikytose patalpose. Renginiams yra mažoji – bendruomenės (~150 vietų) ir 400 žiūrovų talpinanti didžioji – kultūros centro salės.

 

Elinga Astrauskienė - specialistė kultūrai, meno kolektyvų vadovė, muzikos mokytoja, glaudžiai bendradarbiauju su bendruomene, mėgsta komandinį darbą.