Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Miesteliai - Leipalingis

Leipalingis – miestelis Druskininkų savivaldybės teritorijoje, kuriame galima atrasti jotvingių palikimą, miestelio vardas kilęs iš žodžio leipa, kas reiškia liepą. Miestelyje savo pirmuosius dvarus turėjo LDK didikų Sapiegų giminė, jie miestelį ir jo apylinkes valdė apie 250 metų. Miestelyje yra restauruotas XIX a. dvaras, kuriame pavasarį įsikurs Druskininkų kultūros centro Leipalingio laisvalaikio salė. Dvare šiuo metu veikia muziejus, pristatantis miestelio istoriją, biblioteka ir seniūnija.

 

Leipalingio bendruomenė yra nedidelė, bet aktyvi kultūrine veikla, glaudžiai bendradarbiaujanti su Druskininkų kultūros centro Leipalingio laisvalaikio sale. Bendruomenės taryba kartu su laisvalaikio salės darbuotojais siekia kelti miestelio kultūros lygį. Bendruomenės nariai aktyviai dalyvauja kultūros renginiuose ir Leipalingio laisvalaikio salės mėgėjų meno kolektyvų veikloje. Organizuojamos miestelio  - Jotvingių šventė, koncertai ir teatrų pasirodymai, poezijos vakarai, restauruotame dvare bus ir parodų bei konferencijų salės.

 

Rimantė Černiauskaitė-Kėrienė - Leipalingio laisvalaikio salės vadovė. “Laisvalaikio salei vadovauju neseniai. Prieš tai dirbau kultūros, švietimo ir energetikos projektuose. Augau rašytojo šeimoje, apsupta knygų, poetų, muzikų ir kitų profesijų menininkų, tada kultūra ano kraujyje. Kultūros srityje dirbau Nidoje, Vilniuje, Utenoje, Druskininkuose prikaupiau nemažai patirties, kuria galiu dalintis su darbuotojais ir bendruomenės nariais. Norisi, kad Leipalingis puoselėtų savo istoriją ir būtų mažas, bet labai patrauklus kultūros židinys.“