Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Miesteliai - Lenkimai

Lenkimai – miestelis Skuodo rajono savivaldybės teritorijoje, 16 km į pietvakarius nuo Skuodo, prie pat sienos su Latvija. Šalia Lenkimų, seniūnijos teritorijoje yra Kalvių kaimas, kuriame gimė istorikas, rašytojas ir švietėjas Simonas Daukantas, iš buvusios jo sodybos yra išlikus klėtelė, kurioje įrengta ekspozicija. Netoliese stūkso Kalvių piliakalnis. Taip pat Lenkimų seniūnijos teritorijoje Večių kaime gimė Tėvas Jurgis Ambrozijus (Ambraziejus) Pabrėža, kunigas, pranciškonas, gydytojas, botanikas, pirmasis Lietuvos floros tyrinėtojas, tačiau sodyba neišlikus, pastatytas koplytstulpis. Lenkimų bažnyčios šventoriuje palaidota S. Daukanto motina, kapas išlikęs ir nuolat prižiūrimas.

 

Skuodo rajono kultūros centro Lenkimų skyrius bendradarbiauja su kitais Skuodo rajono skyriais ir bendruomenėmis. Palaiko ryšius su kitų Lietuvos rajonų kultūros įstaigomis ir bendruomenėmis. Vykdo kultūrinius mainus su Latvijos kultūros įstaigomis. Skyriuje vyksta įvairių žanrų renginiai, kuriuose savo programas pristato įvairių meno sričių atstovai. Yra didelė trijų šimtų vietų salė ir kameriniams renginiams bei šokiams skirta kompaktiška „Kolonų salė“, parke, prie Lenkimų, vadinamoje „Lenkimų poilsiavietėje“ – Lauko estrada. Skyriuje veiklą vykdo du saviveiklos kolektyvai: Liaudiškos muzikos kapela „Armonikieriai“ ir Vaidintojų trupė „Mes galim...“.

 

Arnas Gedminas: „Šiuo metu dirbu Skuodo rajono kultūros centro Lenkimų skyriaus kultūrinių renginių organizatoriumi. Žemaitijos kolegijoje Telšių menų ir pedagogikos fakultete baigiau vadybos ir verslo administravimo studijų krypties kultūrinės veiklos vadybos studijų programos mokslus, specializacija -  teatrinės veiklos vadyba. Kultūros sferoje dirbu apie dvidešimt penkerius metus, Lenkimuose - šešerius. Vadovauju Lenkimų vaidintojų trupei „Mes galim...“, statome savo kūrybos vaidinimus, trumpus proginius etiudus renginiams, vaikiškus proginius vaidinimus. Mėgstu organizuoti įvairių žanrų renginius, stengiuosi suteikti galimybę vietos gyventojams pasirinkti sau mielą renginį.“