Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Miesteliai - Viekšniai

Nuostabios gamtos apsuptyje, šalia Ventos upės, prie Šiaulių - Mažeikių plento, įsikūrę Viekšniai. Pačiame Viekšnių miesto centre stovi Biržiškų šeimai paminklas, o šalia, baltomis langinėmis kviečiantis  užsukti stovi senoji Viekšnių vaistinės muziejus. Manoma, kad tai seniausias Viekšnių pastatas, statytas XVIII a. Vos už gero šimto metrų įsikūręs ir kitas muziejus – aviacijos pradininko A.Griškevičiaus memorialinis muziejus. Viekšniuose viena iš labiausiai lankomų vietų – senasis vandens malūnas, kuris yra technikos paminklas. O šalia bažnyčios yra  profesorių Biržiškų memorialinė ekspozicija – namas, kuriame gyveno įžymių, Lietuvai daug nusipelniusių trijų brolių profesorių – Mykolo, Vaclovo, Viktoro Biržiškų – šeima. Dabar čia, buvusiuose Biržiškų šeimos kambariuose, glaudžiasi miestelio biblioteka bei yra įrengta profesorių M.,V.,V. Biržiškų memorialinė ekspozicija.
 

Viekšniškiai turi kuo didžiuotis, bet neturi kultūros centro pastato, kultūros darbuotojai glaudžiasi Viekšnių seniūnijos priklausančiame, kultūrinei veiklai vystyti nelabai pritaikytame pastate. Renginius šaltuoju sezonu vykdome Mažeikių politechnikos mokyklos Viekšnių skyriaus salėje, o vasarą įvairiose erdvėse: prie vandens malūno, Juodeikių pušyne lauko estradoje, (pastarojoje daugiausiai vyksta). Norėtųsi pasikviesti profesionalius menininkus į lauko estradą, nes yra geriausia, lankomiausia viekšniškių ir svečių renginių vieta. Joje vyksta kasmetinė ,,Molio šventė“ sukviečianti daug amatininkų iš visos Lietuvos. Vyksta Joninių, ,,Kultūros vakarų“, vaikams ir kalendorinės skirtos šventės.

 

„Esu Rima Šiuipienė, Viekšnių kultūros centro koncertų (spektaklių) organizatore dirbu nuo 2005 metų, organizuoju ir vedu įvairaus pobūdžio renginius, kuriu scenarijus, veiklos programas, projektus. Turiu mergaičių šokių kolektyvą. Glaudžiai bendradarbiauju su darželiu, muziejumi, ateitininkais. Esu kūrybinga, nuoširdi, mokanti bendrauti su įvairaus amžiaus žmonėmis.“